main logo
1813

Germania acuză Moscova de atacuri cibernetice contra unor state din NATO și UE

Serviciul de informații interne german (Bundesverfassungsschutz) a avertizat luni cu privire la unitatea 29155 a Serviciului de informații militare al armatei ruse (GRU), despre care afirmă că a comis atacuri cibernetice contra unor țări din NATO și Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Germania acuză Moscova de atacuri cibernetice contra unor state din NATOFoto: Imagine simbol

Într-o postare pe platforma X, Bundesverfassungsschutz a menționat că avertismentul său a fost emis împreună cu Biroul Federal de Investigații (FBI), cu agenția americană de securitate cibernetică CISA, cu Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) și cu alți parteneri internaționali, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Anterior în acest an, Berlinul a acuzat Rusia de comiterea a numeroase atacuri cibernetice împotriva social-democraților germani și unor companii germane din domeniile logistic, aerospațial și IT.

Potrivit avertismentului respectiv, unitatea 29155, cunoscută și drept Cadet Blizzard sau Ember Bear, desfășoară activități în scop de spionaj și sabotaj care adesea implică distrugerea website-urilor și publicarea de informații furate.

Joi, Estonia a acuzat Serviciul de informații militare al armatei ruse că a întreprins începând din 2020 atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, țărilor membre ale NATO și UE, inclusiv împotriva Estoniei.

Parchetul eston a precizat că unitatea GRU „a achiziționat capacități cibernetice și a lansat atacuri cibernetice contra Ucrainei, precum și a unor state membre ale NATO și UE, printre care Estonia, începând din 2020”.

Identificarea acestui grup a avut loc în timpul operațiunii comune Toy Soldier, întreprinsă în cooperare cu 14 servicii din zece state. Ancheta a permis de asemenea identificarea a trei ofițeri din unitatea 29155.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării