main logo
764

Germania a început să umple un depozit de gaze abandonat de Gazprom

Germania a început să umple rezervoarele de gaze naturale de la Astora, Rehden, abandonate de Gazprom luna trecută, potrivit administratorului depozitului, cel mai mare din vestul Europei, scrie Reuters.

Germania a început să umple un depozit de gaze abandonat de GazpromFoto: Profimedia Images

Gazul rusesc este vital pentru Europa și, mai ales, pentru Germania. Aprovizionarea cu gaze a devenit o problemă critică după ce Occidentul a impus sancțiuni asupra Moscovei din cauza invadării Ucrainei și după ce Rusia a amenințat că va întrerupe livrările de gaze pentru țările europene dacă nu vor face plata în ruble, o cerință pe care cea mai mare parte a Europei a refuzat-o, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Gazprom a abandonat afacerea sa din Germania, inclusiv cel mai mare depozit de gaze naturale din vestul Europei, de la Rehden, pe măsură ce relațiile diplomatice au continuat să se înrăutățească.

„Începând de azi, volume mici au început să fie introduse”, a spus pentru Reuters Egbert Laege, managerul temporar al rezervoarelor abandonate de ruși. „Lucrăm intens să găsim soluții pentru a ne asigura că vom umple depozitul cu și mai mult gaz”.

Cel mai mare depozit de gaze naturale din vestul Europei este peste 99% gol

Rezervoarele de la Rehden au capacitatea de a stoca patru miliarde de metri cubi de gaz, dar au fost aprovizionate cu un volum foarte mic iarna trecută. Laege a spus că era clar că e nevoie să fie umplut pentru următoarea iarnă.

Doar 0,6% din capacitatea totală a depozitului de la Rehden este ocupată în acest moment, mult sub media depozitelor de gaze din Germania de 36%.

Agenția federală a rețelei de energie din Germania a spus că a preluat controlul asupra Gazprom Germania până pe 30 septembrie și că are dreptul să demită directori executivi, să angajeze personal și să le dicteze managerilor cum să procedeze. Oficialii germani nu au specificat ce se va întâmpla începând cu luna octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării