main logo
489

Georgia înregistrează un număr record de infectări: Orașul devenit focar

Georgia, care a fost cea mai de succes țară din regiune cu privire la lupta împotriva noului tip de coronavirus, raportează în ultimele zile numere record de cazuri de COVID-19.

Georgia înregistrează un număr record de infectări: Orașul devenit focar

În ultimele 24 de ore, au fost infectate alte 196 de persoane, dintre care 144 au fost înregistrate doar în orașul Batumi, notează interpressnews.ge, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

În prezent, numărul persoanelor infectate a ajuns la 2 758, iar bilanțul persoanelor decedate este de 19 oameni.

Potrivit Marinei Ezugbaia, directoarea Spitalului de boli infecțioase, 144 din 196 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în Batumi, un oraș de pe litoral din vestul Georgiei.

Am rugat un jurnalist din Tbilisi să ne explice de ce Georgia se confruntă în aceste zile cu număr record de infectări cu COVID-19. 

„Din luna martie, Georgia a fost una dintre cele mai de succes țări care luptă împotriva coronavirusului din lume. 

A fost prima țară din regiune care a închis granițele pentru străini și a pregătit centre speciale în care cetățenii georgieni, care s-au întors din străinătate, să petreacă 14 zile în carantină. 

În lunile iunie și iulie, aproape toate cerințele impuse de autorități au fost anulate și situația s-a stabilizat. Zilnic, înregistram câte cinci-șase cazuri”, a declarat pentru diez.md Beka Beriashvili, jurnalist al postului TV Palitranews.

Acesta a mai adăugat: „Atât la sfârșitul lunii august, cât și la începutul lunii septembrie, a crescut numărul de infectări cu COVID-19. Acest lucru este cauzat de deschiderea stațiunilor de vară, în special la Batumi, unde își petrec vacanța sute de georgieni. 

Pe măsură ce situația devenea mai stabilă, oamenilor nu le păsa de regulile de protecție, iar cafenelele, cluburile și pub-urile erau pline de oameni. În aceste locuri oamenii nu foloseau măști de protecție, iar distanțarea față de alte persoane era mai mică de un metru”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării