main logo
1076

George Simion, luat la rost: Georgică, degeaba ți-ai pus tricolorul

George Simion a fost luat la rost de parlamentarul român Bogdan-Ionel Rodeanu, în contextul discursului pe care l-a avut Vladimir Zelenski în Legislativul român.

George Simion, luat la rost: Georgică, degeaba ți-ai pus tricolorulColaj: știri.md

Unionistul a venit cu tricolorul, în timp ce parlamentarii USR le aveau pe cele ucrainene, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

În secvența video publicată de însuși Simion, mai mulți deputați îl acuză că ar denatura lucrurile. Totodată, Rodeanu a publicat o înregistrare în care îl pune la perete pe deputatul AUR, iar ultimul pară să rămână perplex.

Discuția dintre liderul AUR și parlamentarul USR PLUS:

– Lasă, Georgică, degeaba ai tu tricolorul, dacă tot pentru Moscova lucrezi.
– Lucrez pentru Moscova, domnul Rodeanu?
– Da. Alte interese reprezinți. Nu te mai da mare patriot!
– Da?
– Da!
– Știi ce s-a vorbit despre Moldova? Știi cum s-a pus problema mai devreme?
– Că Moldova e următoarea.
– Moldova este următoarea? Ați vrea voi să credeți că Moldova e următoarea. Cât o să fim aici nu o să fie următoarea.
– Cât o să fiți voi aici?
– Atâta vreme cât o să fim alături de Ucraina, alături de Occident și cât vom lucra împreună împotriva Federației Ruse, Moldova va fi protejată, ca și țările NATO.

Liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, a ținut luni un discurs în fața parlamentarilor români. El a reiterat că de soarta Ucrainei va depinde destinul Europei și al zonei din Marea Neagră. 

Menționăm că asemenea apariții ale șefului de stat din țara vecină au devenit deja tradiționale, iar după debutul războiului el s-a adresat deputaților, senatorilor și oficialilor din mai multe state occidentale.

Anunțul despre discursul pe care îl va ține în fața aleșilor poporului din țara vecină, însă, i-a nemulțumit pe mai mulți politicieni de peste Prut. 

Bunăoară, Diana Șoșoacă a criticat dur momentul și a părăsit sala de ședințe, declarând că liderul ucrainean nu vorbea în direct, ci se difuza o înregistrare a discursului său.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării