main logo
575

George H. W. Bush a fost înmormântat alături de soția sa, Barbara

Funeraliile fostului președinte american George Bush Senior au loc în Texas. Americanii își iau adio de la unul dintre cei mai importanți lideri ai secolului trecut.

George H. W. Bush a fost înmormântat alături de soția sa, Barbara

Mii de oameni i-au adus ieri un ultim omagiu, în cadrul unei ceremonii religioase care a avut loc la Catedrala națională din Washington, acolo unde a fost depus sicriul învelit în drapelul SUA.

Președintele Bush Sr. va odihni în Biblioteca din College Station, Texas, care îi poartă numele, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Ceremonia încheie un lung adio rostit de americani și care a inclus ieri o slujbă care i-a adus împreună, în ciuda rivalității politice, pe democrați și republicani. 

Bush a lăsat în urmă imaginea ultimului om de stat luptător al Americii și, în egală măsură, un promotor al atitudinii civilizate în politică. Ieri, catedrala din capitala federală a fost neîncăpătoare. 

Nu au lipsit foștii președinți încă în viață, Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Trump și, desigur, George W. Bush, care a citit și un emoționant necrolog în memoria tatălui său.

George W. Bush, fost președinte al SUA și fiul lui George H. Bush: "O să-ţi ducem dorul. Decenţa, sinceritatea şi bunătatea ta vor rămâne cu noi pentru totdeauna. 

Şi, printre lacrimi, simţim binecuvântarea de a cunoaşte şi iubi un om mare şi nobil".

La serviciul religios au participat și invitați străini, inclusiv Prințul Charles, cancelarul Angela Merkel sau fostul premier britanic John Major. 

Timp de 30 de zile, steagul american rămâne în bernă pe toate clădirile publice, posturile militare, ambasadele americane şi consulatele din întreaga lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării