main logo
531

General: NATO poate asigura fără probleme securitatea flancului estic

Alianța Nord-Atlantică este pregătită să facă față oricărei provocări: de la război hibrid și până la operațiuni de luptă convenționale, însă principala misiune a NATO este să asigure pacea. Declarația a fost făcută de comandantul adjunct al Diviziei Multinaționale Sud-Est, cu sediul în București.

General: NATO poate asigura fără probleme securitatea flancului estic

După ce a petrecut un an și jumătate în România, generalul Thomas Carden își va încheia mandatul săptămâna aceasta. Oricât de complicată ar fi situația din regiunea Mării Negre, NATO îi poate face față, fără probleme, consideră generalul Thomas Carden, relatează Ştiri.md cu referire la tvr.ro

Divizia Multinaționala Sud Est, al cărei comandant adjunct a fost aproape 2 ani, a apărut tocmai ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei în regiune.

Participarea la cea mai mare alianță militara a lumii ajută armata română să treacă peste gravele probleme legate de dotare, asta până când își va putea duce la bun sfârșit programele de înzestrare.

Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est de la București a devenit operațional în primăvara anului trecut.

Structura a apărut după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea și are misiunea de a apăra flancul Alianței. În comandament lucrează militari din 14 țări membre NATO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării