main logo
539

Gelozia i-a adus 2 ani de pușcărie. A accesat ilegal un cont de Facebook

Un bărbat din România a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a accesat ilegal contul de Facebook al unei persoane, având la bază gelozia.

Gelozia i-a adus 2 ani de pușcărie. A accesat ilegal un cont de FacebookGelozia i-a adus 2 ani de pușcărie. A accesat ilegal un cont de Facebook

Mai exact, inculpatul a accesat contul de Facebook al persoanei vătămate asociat adresei de email a acesteia, apoi a copiat discuții purtate prin intermediul aplicației Messenger cu o persoană anume, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Discuțiile au fost publicate pe pagina de Facebook accesată ilegal, etichetând mai multe persoane, după care a restricționat accesul la contul prin modificarea parolei de acces.

Judecătorii au menționat că ”inculpatul a comis o faptă josnică, de violare a intimității unei persoane, iar justificarea sa cu argumente de genul ”din gelozie” nu atenuează ci amplifică josnicia faptei. Indiferent de faptul dacă era prieten cu partea vătămată sau doar cunoscuți care mai obișnuiau să iasă împreună în oraș, a atenta la intimitatea unei persoane este la fel de grav în ambele situații, fie că erau doar cunoscuți sau prieteni. Aceasta deoarece a tratat persoana vătămată ca pe bunul său, proprietatea sa, considerându-se îndreptățit să folosească intimitatea acesteia, să știe cu cine vorbește aceasta. Ori, orice persoană care are pe Facebook un dialog cu altă sau alte persoane se așteaptă ca aceea discuție să rămână între cei care o poartă (…) Gelozia nu reprezintă nicio justificare și nicio circumstanță atenuantă pentru asemenea porniri infracționale”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării