main logo
416

Gazprom devine cea mai valoroasă companie rusească depășind Sberbank

Gigantul rus Gazprom a devenit cea mai mare companie tranzacționată public a țării dupa capitalizarea de piață după ce acțiunile acestuia au atins cel mai ridicat nivel din 2008 în urma anunțării unei noi politici de dividende.

Gazprom devine cea mai valoroasă companie rusească depășind SberbankFoto: bizlaw.md

Acțiunile companiei de stat au avansat cu 12% la începutul săptămânii, la 241,65 ruble (3,68 $) pe bursa din Moscova, împingând capitalizarea de piață a acesteia la 5.620 miliarde de ruble, peste cea a Sberbank, cea mai mare bancă a țării, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

Acțiunile Gazprom au crescut puternic de la mijlocul lunii mai, când compania a recomandat mai mult de o dublare a plăților în contul dividendelor față de anul anterior.

Luni, Sberbank CIB, unitatea de investiții a băncii Sberbank, și-a schimbat recomandarea cu privire la acțiunile Gazprom, la ”Cumpărare” , așteptând modificările propuse în politica de dividende pentru a stimula acțiunile Gazprom.

”În opinia noastră, aceasta schimbă în mod drastic atractivitatea investițională a companiei”, a declarat Sberbank CIB într-o notă.

Analiștii Alfa Bank au declarat că Gazprom ”rămâne subiectul fierbinte, pe măsură ce piața speculează cu privire la schimbările de top din companie și la un plan de restructurare ambițios, care ar putea împinge prețul acțiunilor la 300 de ruble”.

La începutul acestui an, Gazprom a înlocuit trei directori responsabili cu exporturile, piața internă și producția.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării