18 octombrie, 13:49
527
0
Gafa președintelui Trump: Îmi place mult prim-ministrul Macron
18 octombrie, 13:49
527
0

Preşedintele american, Donald Trump, care ironizează regulat presupusele gafe ale rivalului său democrat, Joe Biden, a comis la rândul său o greşeală, sâmbătă.

Foto: stirileprotv.ro

El l-a numit pe omologul său francez, Emmanuel Macron, “prim-ministru”, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

În cursul unui miting de campanie în statul Michigan, preşedintele american, în campanie pentru realegerea sa, a făcut greşeala subliniind realizările din mandatul său.

După ce s-a referit la fostul acord de liber schimb cu Canada şi Mexic, renegociat de atunci de către el, Donald Trump şi-a dat cu părerea despre Acordul privind schimbările climatice de la Paris, din care Statele Unite s-au retras după alegerea sa în 2016.

″Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult prim-ministrul Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea treaba”, a declarat candidatul republican.

“V-am economisit miliarde de dolari, nimeni altul nu ar fi făcut asta. Am spus că este un dezastru, doreau +grosso modo+ să ne ia bogăţiile”, a adăugat el.

Preşedintele american şi omologul său francez au legat o relaţie apropiată la scurt timp după alegerea lui Emmanuel Macron, înainte ca relaţiile dintre cei doi oameni politici să se deterioreze sensibil.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter