main logo
1355

Gafa făcută de Grapini la numărarea voturilor lui Kovesi

Europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reproșat Mariei Grapini (S&D) că „a sărit” cu numărătoarea un vot dat în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în Comisia pentru libertăți civile, justitie și afaceri interne (LIBE) a PE.

Gafa făcută de Grapini la numărarea voturilor lui KovesiDe ce Maria Grapini a fost oprită din numărarea voturilor lui Kovesi

Judith Sargentini a oprit-o din număratul voturilor pe Maria Grapini, când a observat că un vot pentru Kovesi nu a fost luat în considerare și a renumărat ea voturile, transmite Știri.md cu referire la ziare.com.

Voturile date astăzi de europarlamentarii din LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei și Maria Grapini.

Urna cu voturile a fost pusă pe o masă, iar cei patru europarlamentari au început să le numere unul câte unul.

Maria Grapini a fost cea care a început.

„22″, a spus europarlamentarul român, după ce a numărat voturile în cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.

Urma numărătoarea voturilor în cazul Kovesi. În momentul în care Grapini ia buletinele de vot și începe să le numere, două dintre acestea par a fi lipite.

„Ho, ho, ho”, sare Sargentini, potrivit imaginilor video.

„Trei, trei, trei”, tipă Grapini, care-și dă seama că a greșit. „Îmi cer scuze”, continuă aceasta.

„Nu. Dar lasă-mă pe mine să fac asta!”, îi spune Sargentini. Aceasta reia numărătoarea și îi ies cele 26 de voturi date pentru Kovesi.

„Ok”, se resemnează Grapini.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării