main logo
646

Furtunile apocaliptice din China se extind: Zeci de mii de oameni, evacuați

Zeci de mii de oameni au fost evacuați joi din regiunile cele mai afectate de inundații în centrul Chinei.

Furtunile apocaliptice din China se extind: Mii de oameni, evacuațiFoto: Profimedia

Oficialii chinezi au anunțat că bilanțul deceselor după dezastrele cauzate de vremea extrem de rea în provincia Henan a ajuns la 33, relatează Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Orașe au fost inundate și recolte distruse, iar furtunile extrem de puternice s-au îndreptat spre nordul țării, a anunțat Xinhua, agenția de presă oficială din China. Au fost raportate daune de 189 de milioane de dolari până acum.

Agențiile meteorologice au ridicat, joi, nivelul de alertă de furtună în 4 orașe din nordul țării – Henan, Xinxiang, Anyang, Hebi și Jiaozuo. Nivelul a ajuns, astfel, la „roșu”, cel mai ridicat din sistemul de avertizare cu 4 nivele.

Printre cei 33 de morți se numără și cele 12 persoane care și-au pierdut viața într-o stație de metrou inundată din Zhengzhou. Alte 8 persoane sunt date dispărute.

Peste 73.000 de oameni au fost evacuați din orașul Anyang, la granița provinciei Henan cu Hebei, după ce vremea rea a continuat să facă ravagii – a plouat abundent, iar 7 rezervoare medii din orașul Xinxiang s-au revărsat, afectând sate și orașe mici din apropiere.

Până miercuri seară, peste 470.000 de oameni fuseseră afectați de ploaia abundentă din Xinxiang, conform Xinhua. În provincia vecină, Hebei, doi oameni au fost uciși de o tornadă care a lovit orașul Baoding.

De luni seară, departamentele meteorologice din China au trimis 120 de milioane de mesaje text de avertizare pe telefoane mobile, avertizându-i pe oameni de furtuni și de ploi torențiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării