main logo
905

Furtuni puternice și tornadă în vestul Germaniei. Poliția și pompierii sunt în alertă

Cu fulgere, tunete și precipitații neobișnuit de puternice, furtunile au cuprins vineri vestul Germaniei. Poliția și pompierii sunt în alertă.

Furtuni puternice în vestul Germaniei. Poliția și pompierii, în alertăFoto: Pixabay.com

Clădiri avariate, pagube materiale, accidente și răniți. 

Într-o localitate din Renania-Palatinat s-a format chiar o tornadă, fotografiată de o șoferiță și difuzată pe site-ul meteorologic german. 

Frontul de precipitații abundente se deplasează încet către est, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Furtunile puternice cu vânt intens și ploi torențiale au provocat daune materiale, dar și victime umane. Pe autostrada A4 din Turingia, peste 12 mașini s-au accidentat în timpul ploii abundente și cel puțin 23 de persoane au fost rănite, potrivit poliției.

În Bobenheim am Berg, din Renania-Palatinat, la trecerea furtunii s-a format o tornadă, după cum arată fotografia făcută de o participantă la traficul îngreunat din zonă și difuzată de Saarbrücker Zeitung.

În alte locuri s-au produs alunecări de teren și inundații. La aeroportul din Frankfurt au avut loc întârzieri și anulări ocazionale de zboruri din cauza condițiilor meteorologice. 

Au fost afectate landurile Renania-Palatinat, Hessa, Turingia, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Brandenburg.

Meteorologii au avertizat cu privire la ploi extrem de puternice, de 40 de litri pe metru pătrat și mai mult. Vântul a suflat vineri noaptea cu pană la 85 de kilometri pe oră, iar parțial a căzut grindină.

Pe autostrada A4, din cauza vizibilității reduse și a șoselei umede, în scurt timp s-au produs mai multe accidente și un carambol cu 17 mașini. Potrivit poliției, 23 de persoane au fost rănite, șase dintre acestea grav.

În apropiere de orașul Sankt Goarshausen, din Renania-Palatinat, se află o linie feroviară blocată de bolovani. Se așteaptă ca ruta să fie inchisă ore întregi, au declarat vineri seară responsabili ai căilor ferate. Lucrările de compensare a transportului și de securizare a liniei continuă. Chiar și o autostradă federală din apropiere este afectată, deoarece există obstacole pe carosabil.

La Bobenheim am Berg, din sudul landului Renania-Palatinat, furtuna a distrus multe acoperișuri și a provocat mari pagube materiale. 

Potrivit televiziunii N-TV, „raportul poliției se referă în mod expres la rafale puternice de vânt și la o tornadă care s-ar fi format în condițiile vremii nefavorabile”. Circa „zece clădiri s-au aflat în vârtej”, mai menționează sursa citată.

„Faptul că fenomenul meteorologic era de fapt o tornadă nu era puțin probabil, din cauza condițiilor meteorologice extreme”, a confirmat un purtător de cuvânt al serviciului meteorologic german. „Probabil a fost doar o tornadă slabă”, a conchis el.

Cu toate acestea, 11 case au fost afectate masiv, iar pagubele din localitatea cu 1000 de locuitori sunt evaluate la o sumă „cu șase cifre”, după cum relatează ziarele locale. Pe net au apărut fotografii care arată „Tornada din Bobenheim”, un vârtej de nor uriaș care se ridică la câteva sute de metri în aer.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării