main logo
455

Furtună puternică la Moscova: Cel puţin 10 oameni au fost răniţi

12 persoane au fost rănite joi, 9 mai, în urma unei furtuni puternice înregistrată la Moscova.

Furtună puternică la Moscova: Cel puţin 10 oameni au fost răniţi

Peste 70 de copaci au fost puşi la pământ în mai multe raioane ale Moscovei unde s-a înregistrat furtună şi vânt puternic, anunţa serviciile ruse de urgenţă, transmite Știri.md cu referire la Rador.ro.

"12 persoane au fost rănite, dintre care două grav, acestea fiind spitalizate", a precizat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Peste 10 persoane au fost ranite, dintre care două grav, în urma unei furtuni violente ce a afectat joi Moscova, au confirmat autorităţile ruse, scrie presa locală, citată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Copacii puşi la pământ au distrus cinci autoturisme.

Precipitaţii abundente şi grindină s-au înregistrat ieri la Moscova, iar vremea nefavorabilă se va menţine câteva zile la rând, a precizat specialistul principal al Centrului de Meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov.

"Procese de instabilitate atmosferică, precipitaţii, furtuni sunt aşteptate şi vineri în zona atmosferică. Fenomenele respective se vor menţine şi în zilele următoare, accentuându-se sâmbătă în mod special", a mai declarat specialistul principal al Centrului de meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov. 

Meteorologul rus a precizat că peste zona atmosferică a capitalei Moscova traversează un ciclon. Ploile se vor reduce uşor cantitativ, a precizat meteorologul rus. 

"Copacii au fost smulşi din rădăcini şi aproape 90 de acoperişuri au fost distruse în oras. De asemenea, trăsnetele au provocat câteva incendii, care au fost stinse repede. Pe 9 mai, capitala Rusiei a fost lovită de ploi abundente, care au provocat numeroase inundaţii, însă nu s-au soldat cu victime" a mai adăugat specialistul principal al Centrului de Meteorologie Fobos, Aleksandr Sinenkov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării