main logo
474

Fundaţia lui George Soros şi-a mutat deja birourilor sale la Berlin

Fundaţia miliardarului american de origine ungară George Soros şi-a finalizat mutarea birourilor sale de la Budapesta la Berlin şi şi-a reluat deja activitatea.

Fundaţia lui George Soros şi-a mutat deja birourilor sale la BerlinFundaţia lui George Soros şi-a mutat deja birourilor sale la Berlin

Optzeci de angajaţi ai fundaţiei şi familiile acestora s-au mutat din capitala ungară pentru a-şi continua activitatea la Berlin, a anunţat pentru agenţia de presă germană directorul de filiale al Open Society Foundations, Goran Buldioski. Numărul total al angajaţilor fundaţiei va ajunge la 150 de persoane, a adăugat Buldioski într-un comunicat transmis joi, prin e-mail, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

George Soros, care s-a născut în Ungaria în 1930, a supravieţuit Holocaustului nazist şi a emigrat mai apoi în SUA, şi fundaţia sa au devenit ţinta unor critici dure din partea premierului ungar Viktor Orban şi a guvernului său naţionalist de dreapta.

Fără a prezenta nicio dovadă, Orban l-a acuzat pe Soros că s-ar afla în spatele valului de refugiaţi spre Europa, pe care guvernul său a refuzat să-i primească, mergând până acolo încât a construit un gard întărit cu sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia şi cu Croaţia.

După ce Viktor Orban şi partidul său Fidesz au câştigat majoritatea în urma alegerilor parlamentare din 8 aprilie, atacurile asupra Open Society a lui Soros s-au înteţit.

În această vară, parlamentul de la Budapesta a votat o lege prin care sunt supraimpozitate organizaţiile străine care ajută refugiaţi, multe dintre acestea fiind susţinute de Open Society.

Grupul a decis să părăsească Budapesta pentru Berlin din cauza "mediului politic şi judiciar tot mai represiv din Ungaria".

Pe site-ul său web, fundaţia precizează că misiunea sa este de "a construi societăţi vibrante şi tolerante, ale căror guvernări să fie responsabile şi deschise pentru participarea tuturor oamenilor". 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării