main logo
410

Fundația lui Aleksei Navalnîi, declarată de autorități agent străin

Ministerul de Justiție al Rusiei a catalogat Fundația Anti-Corupție condusă de liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, ca fiind un „agent străin”, în pofida negării de către acesta a acuzațiilor privind finanțarea externă.

Fundația lui Aleksei Navalnîi, declarată de autorități agent străinFoto: hotnews.ro

În urma declarării statutului de „agent străin” de către Moscova, Fundația Anti-Corupție va fi subiectul mai multor verificări și controale realizate de autoritățile ruse, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Totodată, fundația va trebui să-și asume și să menționeze noul său statut în toate documentele oficiale care fac referire la aceasta, iar în situația în care autoritățile vor hotărî aceasta, entitatea poate fi suspendată.

Aleksei Navalnîi a coordonat o serie de proteste de amploare națională împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pe al cărui partid, aflat la guvernare, Rusia Unită, îl numește „un grup de infractori și hoți”. 

Navalnîi a fost exclus din cursa prezidențială în 2018 ca urmare a condamnării sale într-un caz în care a fost acuzat de fraudă.

Liderul opoziției a negat cu vehemență acuzațiile conform cărora ar fi primit finanțare externă pentru manfiestațiile organizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării