main logo
389

Funcționar amendat pentru că a plecat în pauză cu 3 minute mai devreme

Un funcționar din orașul japonez Kobe a fost mustrat și amendat pentru a plecat în pauza de masă cu 3 minute mai devreme, scrie The Guardian.

Funcționar amendat pentru că a plecat în pauză cu 3 minute mai devreme

Și pentru că asta s-a întâmplat de 26 de ori în șapte luni, șefii lui au organizat o conferință presă și au prezentat scuze cetățenilor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Bărbatul de 64 de anu lucra la compania publică de apă și canal. „Pauza de prânz este de la 12.00 a.m. la 1 p.m. El a plecat de la birou cu 3 minute mai devreme”, a declarat sec un purtător de cuvânt al companiei. Funcționarul a încălcat legea care spune că el și colegii săi „trebuie să se dedice slujbei lor”, a mai transmis instituția.

Cazul a apărut în presă la o lună după ce parlamentul nipon a adoptat o lege care limitează la 100 numărul lunar de ore suplimentare ale unui angajat.

Măsura a fost luată după ce, în 2015, tânărul Matsuri Takahashi, angajat al companiei Dentsu, s-a sinucis. El fusese obligat să muncească mai mult de 100 de ore suplimentare pe lună, inclusiv în weekend-uri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării