main logo
718

FSB-ul rus a cumpărat programe pentru spargerea iPhone-lor

Diverse instituții ruse precum Serviciul Federal de Securitate(FSB), Ministerul de Interne și altele au început să cumpere programe de la compania israeliană Cellebrite, care sunt capabile să spargă ultimile modele iPhone, transmite BBC.ru

FSB-ul rus a cumpărat programe pentru spargerea iPhone-lorFSB-ul rus a cumpărat programe pentru spargerea iPhone-lor

Comitetul de anchetă din regiunea Volgograd a achiziționat un complex UFED Touch2 în valoare de 800 de mii de ruble pentru extragerea automată a informațiilor, scrie deschide.md.

Totodată, Departamentul Ministerului de Interne rus din Habarovsk a cumpărat actualizarea unei programe pentru examinarea telefoanelor mobile UFED Touch, în sumă de 1,2 milioane de ruble.

Sursa precizează că cei care vor folosi aceste complexe și programe nu au nevoie de o pregătire și abilități speciale. E nevoie doar de accesul fizic la dispozitive și timp. Sistemele respective pot sparge atât sisteme Android cât și iPhone. Pentru a sparge un smartphone e nevoie de câteva secunde.

În luna februarie curent compania Cellebrite a anunțat că reușit să spargă ultimul sistem operațional Apple iOS 11 și iPhone X.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării