main logo
474

Franța: Un primar a decretat obligația de a fi fericit 7 zile

Primarul unui mic oraș din vestul Franței a decretat în mod oficial obligația pentru cetățenii săi ”de a fi bucuroși” pentru o săptămână în octombrie, interzicând muzica tristă și cărțile care se termină rău, cu ocazia unui festival local, relatează AFP.

Franța: Un primar a decretat obligația de a fi fericit 7 zile

Freddy Riffaud, primar fără etichetă politică a comunei Essarts-en-Bocage (9.000 de locuitori), a publicat un ”decret municipal oficial” pentru săptămâna 5-11 octombrie, când se desfășoară prima ediție a unui festival de muzică ”Localitatea în bucurie”, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

”Considerând viteza cu care o emoție negativă poate să se răspândească și să creeze ravagii” și ”riscul crescut de stări proaste la venirea toamnei, când este mai puțin soare”, aleșii cer ”să nu lase intrarea pe teritoriul nostru (...) niciunei persoane care ar putea bloca expresia acestei emoții (bucuria)”.

Decretul, datat din 13 septembrie, cere, de asemenea, ”interzicerea difuzării muzicii care ar putea fi percepută ca deprimantă sau tristă, de filme, povești și cărți care se termină rău”. Toate acestea trebuie să fie înlocuite de filme, povești și cărți care produc endorfine, hormonii fericirii, râs cel puțin de trei ori pe zi”.

Riffaud, care lucrează part-time în domeniul informaticii, a spus, pentru AFP, că regretă ”că este prea multă tristețe” în țară și că vrea să încerce să ”răspândească o stare de spirit” fericită în magazine și cetățenilor localității.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării