main logo
1002

Franța preia președinția CoE: A pus în circulație o monedă în acest sens

La 1 ianuarie 2022, Franța a început să pună în circulație o nouă monedă de 2 euro pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a monedei euro și începutul președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, se arată în comunicatul oficial.

Franța preia președinția CoE: A pus în circulație o monedă în acest sensFoto: caleaeuropeană.ro

Designul noii monede este alcătuit din ramuri de stejar și de măslin, care sunt menite să întruchipeze puterea, înțelepciunea și natura, transmite Știri.md cu referire la caleaeuropeană.ro.

O formă hexagonală – simbolul național al Franței – constituie fundalul, în timp ce cele 12 stele ale drapelului UE decorează marginea monedei.

Președintele Emmanuel Macron și secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, au subliniat natura europeană a noii monede de 2 euro, care sărbătorește cea de-a 20-a aniversare a monedei unice, subliniind că „2022 marchează această etapă importantă, iar cetățenii francezi și ceilalți cetățeni europeni prețuiesc euro mai mult ca niciodată. 

Europenii susțin moneda unică, iar încrederea lor în ea înseamnă stabilitate, protecție și interes pentru economie, iar aceste atuuri ne-au ajutat să rezistăm crizei COVID-19″.

Clément Beaune a subliniat, de asemenea, că moneda are mai mult decât un simplu scop comemorativ, fiind „un simbol tangibil al Europei pe care toată lumea îl are în buzunar”.

Treizeci de milioane de noi monede de 2 euro, concepute de Joaquin Jimenez, gravorul-șef al Monetăriei din Paris, și bătute în orașul Pessac din sud-vestul Franței, au fost puse în circulație începând cu 1 ianuarie 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării