139
1
Franța: Poliția a folosit gaze lacrimogene vestelor galbene și a protestatarilor ecologiști
139
1

Poliţia franceză a folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii aflaţi pe străzi în două zone separate din Paris.

Foto: France 24

După ciocnirile cu demonstranţii ecologişti înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forţele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei franceze, sute de 'veste galbene' au demonstrat, evenimentele degenerând în violenţe de stradă. Cel puţin 120 de persoane au fost reţinute.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, potrivit postului de televiziune BFMTV. Pe faimosul bulevard parizian nu sunt permise demonstraţiile.

Pentru ţinerea sub control a situaţiei, pe străzile din Paris au fost desfăşuraţi sâmbătă peste 7.000 de ofiţeri de poliţie.

„Vestele galbene” protestează încă din noiembrie 2018 împotriva reformelor promovate de preşedintele Emmanuel Macron, care în opinia lor sporesc inechităţile sociale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter