main logo
474

Franța: Guvernul înăsprește regulile circulației cu trotinetele

În Franța, circulația trotinetelor electrice pare scăpată de sub control.

Franța: Guvernul înăsprește regulile circulației cu trotinetele

Există reglementări, dar nu se respectă - așa că autoritățile sunt chemate să ia măsuri de urgență. Pietonii se plâng că nu mai au loc pe trotuare și că a devenit periculos să circuli din cauza acestor vehicule la modă, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Trotinetele electrice încalcă toate regulile de circulație, merg cu viteză și fac un adevărat slalom printre pietoni. În numai un an, la Paris, numărul acestora a trecut de 20 de mii.

Accidentele s-au înmulțit, iar pietonii, organizați în asociații, îi cer acum ministrului Transporturilor măsuri rapide și severe.

Jean-René Albertin, liderul unei asociații a pietonilor: "Cerem înmatricularea trotinetelor şi bicicletelor pentru a şti cine le conduce şi prezentarea unui act de identitate care va fi arătat la închiriere."

De luna viitoare, Guvernul va legifera și mai strict circulația trotinetelor:135 de Euro amendă pentru trotinetele care circulă pe trotuar, viteza limitată la 20 km/oră în loc de 25 și 12 ani vârsta legală pentru a conduce acest mijloc de transport.

De cealaltă parte, și cei care închiriază trotinete sunt chemați să colaboreze cu autoritățile.

De la începutul anului, două persoane și-au pierdut viața în accidente produse de trotinetele electrice, iar 45 au fost rănite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării