main logo
404

Franţa: Emmanuel Macron va interzice manifestaţiile pe Champs Elysees

Preşedintele francez Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees, după distrugerile provocate pe celebrul bulevard parizian la cea mai recentă ediţie a protestului vestelor galbene, desfăşurată sâmbătă, a indicat luni un oficial al preşedinţiei franceze.

Franţa: Emmanuel Macron va interzice manifestaţiile pe Champs Elysees

Faimosul restaurant Fouquet, un magazin de produse de lux, mai multe chioşcuri de ziare şi maşini au fost incendiate în timpul protestelor de sâmbătă, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

După aceste proteste, care au amintit de confruntările violente din decembrie dintre protestatari şi poliţie, preşedintele Emmanuel Macron s-a angajat să ia "măsuri ferme" în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de ciocniri sâmbăta care vine.

Potrivit cifrelor oficiale, contestate de ''vestele galbene'', sâmbăta trecută au fost 28.000 de manifestanţi, de zece ori mai puţini decât la începutul mişcării. 

A fost cea de-a 18-a zi de mobilizare a ''vestelor galbene'' în ultimele patru luni împotriva politicii sociale şi fiscale a preşedintelui Emmanuel Macron. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării