main logo
482

Franţa are nevoie de calm, ordine şi o reîntoarcere la normal, susţine Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a cerut o întoarcere la calm în Franţa după aproape o lună de proteste ale „vestelor galbene“ faţă de politicile guvernului său care au creat haos, scrie Reuters.

Macron: Franţa are nevoie de calm, ordine şi o reîntoarcere la normal"Franţa are nevoie de calm, ordine şi o întoarcere la normal“, a declarat Macron

"Franţa are nevoie de calm, ordine şi o întoarcere la normal“, a declarat Macron la o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit cu liderii UE la Bruxelles, relatează Ştiri.md cu referire la adevarul.ro.

Premierul francez Édouard Philippe a apărat marţi, în Adunarea Naţională (Camera inferioară a Parlamentului francez), măsurile prezentate cu o zi înainte de şeful statului Emmanuel Macron.  

Philippe a argumentat că ele răspund cererilor „vestelor galbene“, însă multe dintre acestea din urmă se declară dezamăgite şi anunţă că vor să-şi continue mobilizarea. 

Primele sondaje arată că susţinerea francezilor faţă de mişcare, care reunea până acum trei sferturi din populaţie, a scăzut clar, dar rămâne importantă, la un nivel de aproximativ 50% dintre cei chestionaţi.  

Măsurile anunţate luni seara în favoarea puterii de cumpărare - estimate la zece miliarde de euro - nu au fost, însă, considerate suficiente de numeroşi protestatari, care şi-au anunţat hotărârea de a continua blocajele şi au îndemnat la un „act V“ al mobilizării, sâmbătă, în toată Franţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării