main logo
592

Franţa amendează producătorii de maşini de spălat cu milioane

Autoritatea franceză pentru concurenţă a amendat, joi, şase producători de aparate de uz casnic cu 189 de milioane de euro pentru manipularea preţurilor în 2006 şi 2009, cea mai mare sancţiune pe care a acordat-o până acum în acest an.

Franţa amendează producătorii de maşini de spălat cu milioaneFranţa amendează producătorii de maşini de spălat cu 189 de milioane de euro.

Companiile amendate sunt Whirlpool, Electrolux, BSH - deţinută de Bosch, Indesit, Candy Hoover şi Eberhardt Frères şi sunt acuzate că au controlat majorările de preţuri la maşini de spălat, frigidere sau la cuptoare, relatează Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

Pentru că aceste firme au 70% din piaţa franceză a aparatelor de uz casnic, cartelul a avut un impact major asupra preţurilor plătite de comercianţii cu amănuntul şi consumatori, a declarat Isabelle de Silva, care conduce Autorite de la Concurrence.

Companiile nu au contestat amenzile iar unii chiar şi-au cerut scuze autorităţilor de reglementare pentru comportamentul lor, a spus de Silva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării