main logo
698

Franţa a ridicat nivelul de alertă: Vigilenţă şi protecţie maximă

Ministrul francez de Interne a anunţat că a fost declanşat nivelul maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) - „Urgenţă atentat", care asigură un nivel de vigilenţă şi protecţie maximă, imediat după producerea unui atentat.

Franţa a ridicat nivelul de alertă: Vigilenţă şi protecţie maximă

Potrivit unui comunicat al MAE român, acest nivel de alertă este activat pe o perioadă limitată, determinată de gestionarea situaţiei de criză, şi prevede măsuri de consolidare a securităţii la frontiere, pe aeroporturi şi în zonele turistice, transmite Știri.md cu referire la Stiripesurse.ro.

De asemenea, anumite drumuri, servicii de transporturi publice sau instituţii de învăţământ pot fi închise.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării