main logo
416

Franţa: 22 de migranţi au fost salvaţi în Canalul Mânecii

22 de migranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie la bordul unei ambarcaţiuni au fost salvaţi sâmbătă noaptea în Canalul Mânecii, în dreptul oraşului francez Dunkerque.

Franţa: 22 de migranţi au fost salvaţi în Canalul MâneciiFoto: cugetliber.ro

Prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului avertizase la miezul nopţii de sâmbătă că o ''ambarcaţiune semi-rigidă cu 22 de migranţi'', printre care o femeie şi un copil, se afla ''în dificultate la 3 - 5 kilometri'' în largul oraşului Dunkerque, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

O oră mai târziu, migranţii au fost recuperaţi ''în siguranţă'' şi au fost duşi la Dunkerque, unde au fost preluaţi de pompieri şi de poliţia de frontieră.

În noaptea de joi spre vineri, autorităţile franceze au salvat alţi 24 de migranţi, dintre care şapte minori, care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu o ambarcaţiune semi-rigidă.

Situaţia migranţilor care încearcă să traverseze Canalul Mânecii va fi abordată în zilele următoare de ministrul de interne britanic Priti Patel şi omologul său francez Christophe Castaner. Aceste traversări sunt periculoase mai ales din cauza curenţilor puternici, a densităţii traficului maritim şi a temperaturii scăzute a apei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării