158
0
Franţa: 22 de migranţi au fost salvaţi în Canalul Mânecii
158
0

22 de migranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie la bordul unei ambarcaţiuni au fost salvaţi sâmbătă noaptea în Canalul Mânecii, în dreptul oraşului francez Dunkerque.

Foto: cugetliber.ro

Prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului avertizase la miezul nopţii de sâmbătă că o ''ambarcaţiune semi-rigidă cu 22 de migranţi'', printre care o femeie şi un copil, se afla ''în dificultate la 3 - 5 kilometri'' în largul oraşului Dunkerque, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

O oră mai târziu, migranţii au fost recuperaţi ''în siguranţă'' şi au fost duşi la Dunkerque, unde au fost preluaţi de pompieri şi de poliţia de frontieră.

În noaptea de joi spre vineri, autorităţile franceze au salvat alţi 24 de migranţi, dintre care şapte minori, care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu o ambarcaţiune semi-rigidă.

Situaţia migranţilor care încearcă să traverseze Canalul Mânecii va fi abordată în zilele următoare de ministrul de interne britanic Priti Patel şi omologul său francez Christophe Castaner. Aceste traversări sunt periculoase mai ales din cauza curenţilor puternici, a densităţii traficului maritim şi a temperaturii scăzute a apei.

Citește și
article image
Un individ a lovit intenţionat cu mașina o moschee din...
0
104
article image
Poliția a folosit gaze lacrimogene vestelor galbene și a...
1
77
article image
Alertă în Franţa: Un individ a deschis focul într-un...
0
76
article image
Libia: Garda de coastă a recuperat de pe mare 493 de...
0
64