main logo
446

Fotografiile cu focurile de vegetație îți arată cât de gravă e încălzirea globală

California este măcinată de focuri sălbatice care distrug tot ce le iese în cale. Începând cu 9 august, în California au ars continuu focuri în 15 locuri diferite.

Fotografiile care îți arată cât de gravă e încălzirea globală

Incendiile de vegetație pot apărea în mod natural în sălbăticie, pornind fie de la căldura soarelui, fie de la fulgere. Totuși, experții spun că aproape 90% din focurile din sălbăticie sunt pornite de oameni, relatează Știri.md cu referire la playtech.ro.

Printrecauze se numără cărbunii de la grătar, țigările aprinse aruncate și, uneori, piromanii. Atâta timp cât există oxigen și combustibil, flăcările se pot răspândi rapid.

California nu este singurul loc care a suferit de incendii de vegetație recent. Mai multe zone din preajma Atenei, capitala Greciei, au ars din temelii, lăsând în urmă 91 de morți, 187 de răniți și 25 de dispăruți. Autoritățile au emis ipoteza că unul din incendii ar fi fost declanșate de un localnic care încerca să ardă niște crengi și bucăți de lemn.

Acesta ar fi spus că nu a fost intenționat, dar ministrul grec pentru Protecție Civilă, Nikos Toskas, spune că a fost o acțiune deliberată. Mai mult, după extinderea focului, suspectul ar fi încercat să își șteargă urmele.

Fotografiile de mai jos îți arată amploarea dezastrului din California.

incendii california
Un pompier care merge prin fumul dens din Lakeport, California. Incendiul a luat viețile pompierilor și a oamenilor, pe măsură ce a devorat case și păduri (Josh Edelson/AF).
incendii california
Pompierii monitorizează un incendiu controlat în Upper Lake, California (Marcus Yam/Los Angeles Times).
incendii california
Un elicopter varsă apă asupra incendiului din Lakeport, California., care a ars cel puțin 19.800 de hectare de pământ (Marcus Yam/Los Angeles Times).
incendii california
O căprioară fuge de flăcări în apropiere de Clearlake Oaks, California, care a ars cel puțin 113.000 de hectare de pământ (Noah Berger/AFP).
incendii california
Pompierii au inaugurat regimul de incendiu controlat pentru a proteja casele oamenilor de flăcări (Mark Ralston/AFP).
incendii california
Unul din miile de pompieri care luptă împotriva flăcărilor în California (Mark Ralston/AFP).
incendii california
Incendiile din Spring Valley, California, au luat viețile a 11 oameni, pe măsură ce au ars mai bine de 117.300 de hectare de pământ. Fotografia arată dezastrul rămas (Josh Edelson/AFP).
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării