main logo
362

Fostul şef al Renault nu are voie să-şi vadă soţia fără permisiune

Carlos Ghosn, fostul preşedinte al alianţei Renault-Nissan, nu are voie să comunice cu soţia sa Carole, fără o autorizaţie specială, transmite Le Parisien.

Fostul şef al Renault nu are voie să-şi vadă soţia fără permisiuneFoto: libertatea.ro

Unul dintre avocaţii săi susţine că interdicţia reprezintă o încălcare a Constituţiei Japoniei şi a Tratatului ONU, adăugând că situaţia l-a afectat psihic pe clientul său, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Avocatul Takashi Takano a descris interdicţia, recent menţinută printr-o decizie a Curţii Supreme japoneze, ca „inumană şi scandaloasă”. 

„Este pentru prima dată când unul dintre clienţii mei este eliberat sub asemenea condiţii. Noi am pledat că este vorba de o violare clară a propriei noastre Constituţii şi a Tratatului Naţiunilor Unite pe care guvernul nostru l-a ratificat demult”, a spus Takano. 

Carlos Ghosn a fost eliberat condiţionat pe 25 aprilie trebuind să respecte condiţiile impuse de instanţă: nu poate părăsi teritoriul japonez, nu are acces la Internet, iar reşedinţa sa este supravegheată prin intermediul unor camere video. 

Soţia sa, Carole, a depus o cerere de a-şi vedea soţul o oră pe zi în prezenţa unui avocat, însă solicitarea a fost respinsă. Avocatul lui Ghosn susţine că acesta este „afectat mental” de lipsa soţiei, însă îşi păstreză spiritul combativ. 

Carlos Ghosn a fost arestat pe 19 noiembrie la Tokyo, procurorii formulând împotriva sa patru capete de acuzare: două privind ascunderea unor venituri obţinute din speculaţii bursiere, şi două pentru abuz de încredere, inclusiv prin deturnarea de fonduri ale companiei auto Nissan. 

Din cauza scandalului, Ghosn a fost demis de la conducerea companiilor Renault, Nissan şi Mitsubishi pe care le-a apropiat pentru a fonda prima alianţă mondială din industria automobilelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării