main logo
578

Fostul preşedinte ucrainean vrea să revină în ţara sa. Ministrul de Interne i-a pregătit cătuşele

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care s-a refugiat din 2014 la Moscova în urma uriaşei mişcări de contestare care a adus forţele prooccidentale la putere la Kiev, ar dori să se întoarcă în Ucraina după plecarea din funcţia de preşedinte a lui Petro Poroşenko şi instalarea noului şef al statului Vladimir Zelenski.

Ianukovici vrea să revină. Ministrul de Interne i-a pregătit cătuşele

Despre acest fapt a declarat avocatul său la Moscova într-un interviu pentru semioficiosul Izvestia, informează miercuri portalul Rbc.ua, potrivit Agerpres. La Kiev, ministrul de interne Iuri Luţenko a salutat intenţia acestuia şi a spus că îl aşteaptă şi i-a pregătit deja cătuşele, transmite Ştiri.md cu referire la romaniatv.net.

'După schimbarea puterii la Kiev, există şansa ca procesul împotriva lui Viktor Ianukovici să înceteze să mai fie politizat', a afirmat avocatul Vitali Serdiuk, adăugând că el consideră şederea lui Ianukovici în Rusia drept o măsură 'temporară şi forţată'.

De cealaltă parte, ministrul de interne ucrainean susţine că, în Ucraina, pe Ianukovici îl aşteaptă actul de acuzare pentru împuşcarea manifestanţilor paşnici din Maidan (Nezaliojnosti/Piaţa Independenţei din Kiev) în timpul manifestaţiilor din perioada noiembrie 2013 - februarie 2014, potrivit stiripesurse.ro.

'Salut intenţiile lui (Viktor) Ianukovici de a reveni în Ucraina. Aici îl aşteaptă sentinţa pentru înaltă trădare, precum şi rechizitoriul finalizat privind organizarea represaliilor din Maidan. Prin urmare, aşteptăm sosirea lui Ianukovici cu nerăbdare, cu un convoi şi cătuşe', subliniază Luţenko într-o postare pe Facebook.

În ianuarie 2019, procesul împotriva lui Ianukovici pentru înaltă trădare s-a încheiat la Kiev în absenţa sa, el fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Avocaţii lui Ianukovici au contestat verdictul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării