main logo
567

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, citat pentru audieri

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigaţii, care vor avea loc pe data de 17 iulie, a anunţat joi instituţia.

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, citat pentru audieri

Poroşenko, deţinător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecţiilor din ţară, a pierdut alegerile prezidenţiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupţiei, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Zelenski a candidat pentru funcţia de preşedinte fără a avea nici o experienţă politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neaşteptat preşedinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupţi şi a postat videoclipul online.

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarităţii Europene al lui Poroşenko beneficiază de sprijinul a 7,2% din cei chestionaţi, plasându-l pe locul al treilea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării