298
0
Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, citat pentru audieri
298
0

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigaţii, care vor avea loc pe data de 17 iulie, a anunţat joi instituţia.

Poroşenko, deţinător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecţiilor din ţară, a pierdut alegerile prezidenţiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupţiei, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Zelenski a candidat pentru funcţia de preşedinte fără a avea nici o experienţă politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neaşteptat preşedinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupţi şi a postat videoclipul online.

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarităţii Europene al lui Poroşenko beneficiază de sprijinul a 7,2% din cei chestionaţi, plasându-l pe locul al treilea.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter