main logo
609

Fostul judecător ucrainean, mărul discordiei pentru autoritățile de la Kiev

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, este mărul discordiei pentru autoritățile de la Kiev.

Nicolae Ceaus, mărul discordiei pentru autoritățile de la KievFoto: zdg.md

Biroul Național Anticorupție din ţara vecină, NABU, și Serviciul de Securitate îşi dispută dreptul de a-l aresta. NABU a făcut publică o înregistrare video cu un echipaj care urmărește și somează un convoi de mașini ale SBU, care îl transportă pe Ceaus, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Totul a început după ce Mykola Ceaus, reținut vineri de poliție într-un sat din regiunea Vinnița, ar fi fost preluat ilegal de angajații SBU, deși legea spune că suspecții reținuți trebuie duși la cel mai apropiat sediu al Biroului Național Anticorupție. 

Angajații NABU au identificat mașina cu care era transportat Ceaus. În ciuda tentativelor echipajului celor de la Anticorupție să oprească automobilul, alte vehicule ale Serviciului de Securitate i-au blocat în permanență drumul.

Urmărirea a continuat până la sediul SBU din Kiev. Mașina angajaților NABU a reușit chiar să intre în curte, însă procurorii anticorupție nu au mai apucat să pună mâna pe Ceaus.

NABU a trimis o solicitare oficială către SBU să-l predea pe Mykola Ceaus și a notat că Serviciul de Securitate ucrainean încalcă legea prin reţinerea ilegală a fostului judecător. 

Mykola Ceaus ar fi fost răpit în data de 3 aprilie, din Chişinău. PCCOCS susţine că două persoane sunt arestate în acest caz, iar urmărirea penală este în plină desfăşurare. 

Anterior, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că autorităţile de la noi vor să percheziţioneze o maşină a Ambasadei Ucrainei, întrucât au suspiciuni că Ceaus ar fi fost scos din Moldova cu automobilul misiunii diplomatice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării