main logo
670

Fostul guvernator al Kemerovo, Aman Tuleev, a devenit speaker al Parlamentului regiunii

Fostul guvernator al regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, a devenit speakerul consiliului regional al deputaților, transmite tvrain.ru.

Fostul guvernator al Kemerovo este speakerul Parlamentului regiuniiFostul guvernator al Kemerovo este speakerul Parlamentului regiunii

Tuleev și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii la o săptămână după ce incendiul dintr-un mall din orașul Kemerovo a luat viața a 64 de oameni, scrie unimedia.info.

Votarea speakerului s-a petrecut în taină, iar Aman Tuleev a fost unicul candidat. Din 39 de deputați, acesta a fost votat de 38. Candidatura lui Tuleev a fost înaintată de către partidul "Edinaia Rossia" a lui Vladimir Putin.

Cu o zi înainte, predecesorul său, Alexei Sinițîn, a părăsit funcția înainte de termen. Potrivit serviciului de presă al partidului "Edinaia Rossia", Sinițîn și-a dat demisia pentru ca deputații să poată să-l voteze pe Tuleev.

Aman Tuleev, în vârstă de 73 de ani, și-a dat demisia din funcția de guvernator pe 1 aprilie curent.

Aman Tuleev, în vârstă de 73 de ani, a intrat în politică la sfârșitul anilor 1980. Regiunea Kemerovo a fost condusă de acesta din 1997, de patru ori fiind reales șeful regiunii, rezultând 93,5-96,69% din voturi. Mandatul său urma să expire în 2020, scria ria.ru. 

„Eu am făcut tot ce am putut. Am avut întâlniri cu familiile decedaților și m-am străduit să ofer tot ajutorul. Consider că este corect, conștient și este singura soluție adevărată, pentru că, cu o greutate atât de mare, nu poți, din punct de vedere moral, nu poți”, și-a motivat Tuleev decizia de a părăsi funcția de guvernator. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării