main logo
533

Fost ministru norvegian, condamnat după ce a abuzat sexual 3 tineri

Un fost ministru norvegian a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru că a abuzat sexual trei tineri solicitanţi de azil, informează BBC News.

Fost ministru norvegian, condamnat după ce a abuzat sexual 3 tineriFoto: EPA-EFE

Svein Ludvigsen, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit vinovat de faptul că a abuzat de poziţia sa ca guvernator regional şi că a exploatat situaţia vulnerabilă a trei bărbaţi, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Aceştia au spus că ei credeau că răspunsul la cererile de servicii sexuale venite din partea lui Ludvigsen ar fi putut rezulta în deportare sau obţinerea rezdenţei permanente. 

Ludvigsen îşi susţine nevinovăţia şi a promis că va contesta decizia. Sentinţa s-a pronunţat miercuri, dar a fost făcută publică joi. Evenimentele au avut loc în Troms, o regiune la nord de Cercul Polar, între anii 2011 şi 2017.  

Bărbaţii, acum în vârstă de 25, 26, respectiv 34 de ani, au declarat în instanţă că l-au întâlnit prima dată pe Ludvigsen atunci când era guvernatorul regiunii Troms şi că acesta s-a oferit să-i găzuiască şi să le găsească locuri de muncă în schimbul serviciilor sexuale. 

Abuzul a avut loc în reşedinţa lui Ludvigsen şi în casa sa de la ţară, în camere de hoteluri şi în biroul său, au spus cei trei. 

Politicianul conservator a fost ministru al Pescuitului în perioada 2001-2005 şi guvernator al regiunii Troms din 2006 până în 2014, atunci când s-a retras din politică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării