main logo
607

Fost jihadist, prins în Italia după ce a luptat 5 ani în Siria

Poliţia italiană a anunţat vineri că a arestat un bărbat care a luptat în Siria pentru gruparea teroristă Stat Islamic între 2013 şi 2018.

Fost jihadist, prins în Italia după ce a luptat 5 ani în Siria

Samir Bougana, un italo-marocan de 25 de ani care a devenit radicalizat după ce s-a mutat în Germania, este acuzat că aparţine unui organizaţii teroriste, potrivit unui comunicat al poliţiei, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

El a fost reţinut în Siria şi trimis înapoi în Italia unde a fost plasat în arest, au declarat procurori antiterorism într-o conferinţă, potrivit agenţiilor de presă ANSA şi Adnkronos.

Într-un comunicat iniţial, poliţia italiană a declarat că bărbatul a fost arestat în provincia nordică Brescia - unde s-a născut - şi nu în Siria.

Procurorul din Brescia Carlo Nocerino l-a descris pe Bougana ca fiind “primul combatant străin italian care a vrut să se întoarcă în Italia după ce a luptat pentru SI”, potrivit ANSA.

Potrivit Adnkronos, autorităţile italiene l-au interceptat după ce Statele Unite le-au pus în contact cu miliţiile kurde siriene care l-au arestat pe Bougana în august, lângă graniţa cu Turcia.

În comunicat, poliţia italiană a declarat că serviciile de informaţii italiene, autorităţile germane şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite au contribuit la operaţiunea de arestare.

Poliţia afirmă de asemenea că Bougana era sub investigaţie în Italia din 2015, în urma unei informaţii primite de la Germania, şi că în timp ce a fost în Siria el a făcut trei copii cu soţia sa turcoaică.

Samir Bougana

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării