main logo
1785

Forţe ucrainene au preluat controlul frontierei în regiunea Harkov

Forţe ucrainene au respins trupe ruse şi au preluat controlul unei părţi a frontierei cu Rusia în regiunea Harkov (nord-est), anunţă luni autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Forţe ucrainene au preluat controlul frontierei în regiunea Harkov

Patru persoane au fost ucise în atacuri cu rachete cu rază scurtă de acţiune, în ultimele 24 de ore, transmite Știri.md cu referire la News.ro.

Două persoane au fost ucise în bombardarea unui spital la Severodoneţk, în regiunea Lugansk (est), iar alte două la Nikolaev (sud), anunţă autorităţile ucrainene.

”Al 227-lea Batalion din cadrul celei de a 127-a Brigăzi de Apărare teritorială a Forţelor Armate de la Harkov i-a expulzat pe ruşi şi s-a instalat la frontieră”, anunţă într-o postare pe Facebook Ministerul ucrainean al Apărării.

Ministerul publică o înregistrare video cu militari înarmaţi în faţa unui stâlp de frontieră vopsit în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, cu un trident, blazonul Ucrainei.

”Suntem mândri de militarii noştri, care au restaurat panoul frontalier. Le mulţumim tuturor celor care, cu preţul vieţii, eliberează Ucraina de invadatori ruşi”, scrie într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Consilierul prezidenţial ucrainean Aleksei Arestovici a dat asigurări duminică seara că ruşii transferă trupe din regiunea Harkov în regiunea Lugansk, în Donbas, cu scopul de a cuceri Severodoneţk.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării