main logo
381

Fiul șefului serviciului de spioni britanici a avut o moarte suspectă

Sam Younger, fiul şefului serviciilor secrete britanice, a murit în urma unui accident de maşină petrecut pe domeniul Stirlingshire, o proprietate privată scoţiană.

Fiul șefului serviciului de spioni britanici a avut o moarte suspectă

Potrivit poliţiei, circumstanţele morţii lui Younger sunt suspecte, iar detaliile nu se cunosc, scrie DailyMail, transmite Știri.md cu referire la Zf.ro.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă. Sam Younger studia relaţiile internaţionale la Universitatea din Edinburgh şi era cadru militar în rezervă al Scottish and North Irish Yeomanry, o structură militară nouă care are la bază regimentele Yeomanry.

În ciuda faptului că acesta a beneficiat de o educaţie aleasă la Dulwich College din Londra, familia sa are rădăcini scoţiene. Printre rudele tânărului se numără şi George Younger, secretar de stat în Ministerul Apărării în timpul guvernării lui Margaret Tatcher.

Familia Younger deţinea o proprietate în Stirlingshire pe care a vândut-o pentru 3,4 milioane de lire sterline în 2015, după moartea Dianei, soţia lui George Younger.

Alex Younger, în vârstă de 55 de ani, a fost numit lider al serviciilor secrete britanice în 2014, urmând să se retragă de la conducere anul acesta în noiembrie. 

Acesta s-a alăturat MI6 din 1991 ca ofiţer şi a realizat diferite operaţiuni în Europa şi Orientul Mijlociu. Înainte să activeze în cadrul MI6 el a făcut parte din armata britanică.

Moartea tânărului Younger este învăluită în mister, iar poliţia scoţiană continuă să realizeze demersurile necesare într-un astfel de caz.

„Moartea lui Sam Younger este inexplicabilă, însă nu poate fi vorba de circumstanţe suspecte şi vom trimite un raport procurorului în cel mai scurt timp posibil”, au spus reprezentanţii poliţiei scoţiene în cadrul unei declaraţii de sâmbătă.

Kieran Oberman, lector la Şcoala de Ştiinţe Sociale şi Politice din cadrul Universităţii din Edinburgh, a fost tutorele personal al lui Sam şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului.

„Sam a fost un student minunat - mereu cald şi prietenos. Părea încrezător şi încântat de viitor”, a spus Oberman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării