main logo
812

Filmul masacrului din Crimeea: 20 de morţi şi atacator sinucis

Autorităţile caută un eventual complice în atacul armat însoţit de o explozie în Crimeea, la liceul tehnic de la Kerci soldat cu 20 de morţi şi zeci de răniţi, a anunţat joi liderul Crimeei Serghei Aksionov.

Filmul masacrului din Crimeea: 20 de morţi şi atacator sinucis

Autorităţile au anunţat că atacatorul, un elev în vârstă de 18 ani de la liceu, a acţionat singur, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Acest atac armat, comis miercuri, este cel mai sângeros atac comis de un elev şi provoacă îngrijorări cu privire la securitate în Rusia.

Este posibil ca atacatorul să fi avut un complice, a declarat joi, pentru agenţii de presă ruse, Aksionov, pus de Moscova la conducerea peninsulei ucrainene anexate în 2014

Atacatorul, identificat ca fiind Vladislav Rosliakov, a acţionat singur în şcoală, însă autorităţile cred că cineva l-ar fi ajutat să plănuiască atacul.

Un dispozitiv exploziv improvizat ”umplut cu metal” a explodat în cantină, la primul etaj, a anunţat Comitetul rus de anchetă

Ministrul Sănătăţii Veronika Skvorţova a anunţat tot joi că cel puţin zece răniţi în atac urmau să fie transportaţi aerian la spitale din Rusia.

Rosliakov a ucis miercuri 19 persoane şi a rănit alte peste 50, după care s-a sinucis. Potrivit DPA, o fată rănită în atac a murit joi, bilanţul crescând astfel la 20 de morţi, Cel puţin zece răniţi grav urmau să fie transportaţi aerian la spitale ruse, pentru a fi operaţi, a precizat Skvorţova. Ceilalţi răniţi rămân internaţi la spitale din Kerci.

Adolescentul ar fi intrat apoi înarmat în clădire și a început să împuște oameni, de la mică distanță. Ministrul Sănătății rus a declarat că explozia bombei improvizate a cauzat răni extrem de grave elevilor: ”Victimele au rupturi la nivelul organelor interne, găsim piulițe și rulmenți în organele lor, în ficat, în intestine. A fost nevoie de amputarea membrelor în mai mutle cazuri, oamenii și-au pierdut picioarele”.

Numărul celor răniți s-ar ridica la 74.

Autoritățile din Crimeea au declarat trei zile de doliu național, iar localnicii au lăsat flori și lumânări în apropiere de locul tragediei.

Filmul atacului terorist din Crimeea

Adolescentul de 18 ani ar fi fugit dintr-o sală de clasă în alta, pe măsură ce își descărca arma de foc. Câteva minute mai devreme, el lăsase o bombă improvizată, umplută cu cuie, în cantina liceului. El a detonat de la distanță dispozitivul exploziv.

O televiziune a descris scene de haos, devastare și panică generală, la scurt timp după explozia bombei. Ușile și geamurile s-au făcut țăndări, iar unii elevi s-au aruncat de la etajul cinci al clădirii, de frică.

Anchetatorii au declarat că au descoperit o a doua bombă improvizată în rucsacul presupusului atacator, iar aceasta a fost dezarmorsată.

„M-am aflat chiar la intrarea în cantină când a explodat bomba lângă bufet. Eram în stare de șoc, iar unul dintre colegii mei de clasă a început să tragă de mine să plecăm. Apoi am auzit focuri de armă la intervale scurte, de 2-3 secunde. După aceea, am auzit o a doua explozie”, a povestit un elev.

Motivul din spatele atacului este încă neclar, însă se presupune că elevul avea o atitudine ostilă față de liceul în care învăța. Potrivit postului de televizune rus RBC TV, un prieten al presupusului atacator a declarat că „Roslyakov ura liceul foarte mult și jurase să se răzbune pe profesorii săi”.

Adolescentul obținuse un permis de armă încă de la vârsta de 17 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării