main logo
4020

Filmul jafului de la un bancomat. 100.000 de euro, furați în 10 secunde

10 secunde. De atât au avut nevoie indivizii care au aruncat în aer un bancomat din Capitală, după care au furat aproape 100.000 de euro.

Filmul jafului la un bancomat: 100.000 de euro, furați în 10 secundeFoto: Știri.md

Scena uluitoare a fost filmată de camerele de supraveghere şi dezvăluie un mod de operare nemaiîntâlnit la noi în ţară. Deocamdată, tâlharii sunt liberi, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Ce au făcut infractorii pas cu pas

Prima filmare surprinde toţi paşii făcuţi de infractori. Iniţial îl vedem pe unul dintre ei, îmbrăcat într-o pelerină verde. Are gluga trasă pe cap. El este cel care introduce în bancomat explozibilul pe un fel de paleta, ca de pizza, în limbajul poliţiştilor.

Imediat intră în scenă şi cel de-al doilea care aruncă o scurtă privire după care ambii se îndepărtează în grabă.

Rezultatul îl vedem în cea de-a doua filmare, care surprinde momentul în care se produce deflagraţia. Este atât de puternică încât distruge nu doar bancomatul, ci întreaga unitate bancară.

Cum s-au pregătit tâlharii înainte să arunce bancomatul în aer

Cei doi indivizi s-au pregătit destul de mult înainte să dea lovitura, spun specialiştii cu care am stat de vorbă. În primul rând, au noţiuni cel puţin elementare de fizică. 

Apoi, pare că au măsurat inclusiv bancomatul pentru că dispozitivul exploziv neobişnuit să se potrivească perfect în fantă. Detonarea a fost făcută de la distanţă, după ce s-au asigurat că sunt în siguranţă.

În realitate n-au fost nicio secundă pentru că s-au pus inclusiv pe ei în pericol, nu doar pe oamenii care stau deasupra băncii.

În timp ce la sediul băncii reparaţiile sunt în toi, ancheta continuă. Şi la fel se întâmplă şi în alte 7 cazuri de tentative sau furturi propriu zise din bancomate înregistrate din 2018 până în prezent, e drept, cu alt mod de operare. Totuşi au un element în comun: au fost importate din Statele Unite ale Americii, spun poliţiştii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării