main logo
777

Film despre preoții care abuzau sexual măicuțele, interzis în Germania

Un documentar despre abuzurile sexuale comise asupra unor măicuțe de către unii din preoții catolici a fost retras de către canalul francez Arte, după ce un preot catolic i-a acționat în judecată pe jurnaliști, susținând că poate fi recunoscut din descrierile victimelor.

Film despre preoții care abuzau sexual măicuțele, interzis în Germania

Un tribunal din Germania a suspendat temporar difuzarea, la TV și pe internet, a documentarului „Sclave sexuale în Biserica Catolică”, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro. 

Postul TV franco-german ARTE a fost nevoit să se supună deciziei instanței germane, arată AFP și hotnews.ro. Investigația media ”Sex Slaves in the Catholic Church” (Sclave sexuale în Biserica Catolică), a fost difuzat în martie și a fost vândut la scară internațională de atunci. 

Acesta a fost difuzat la câteva săptămâni după ce Papa Francisc a recunoscut că unii preoți au folosit măicuțe ca pe ”sclave sexuale”. 

Mai mult, revista Vaticanului pentru femei a reclamat că anumite măicuțe au fost forțate să facă avorturi. Responsabili ai postului Arte au declarat marți pentru AFP că au fost forțați luna aceasta să retragă documentarul de pe site, după ce un tribunal din Hamburg a emis o interdicție temporară de difuza filmul. Decizia a fost emisă în urma plângerii înaintate de un preot. 

Potrivit oficialilor Tribunalului din Hamburg, în plângerea sa, preotul a spus că este ”recognoscibil” din interviul dat de o măicuță, arată sursa citată. 

În interviu, măicuța „a dat impresia că preotul a forțat o soră să facă sex împotriva voinței sale”. Arte va contesta decizia. 

Filmul a fost cel mai vizualizat documentar al anului până acum pe Arte Franța, înregistrând 1, 5 milioane de telespectatori live și alți 1,7 milioane pe site. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării