main logo
606

Filipine refuză achiziția de elicoptere militare mai ieftine din Rusia

Filipine va cumpăra 16 elicoptere americane Black Hawk de la Sikorsky Aircraft Corp pentru suma de 240 milioane de dolari, renunțând la ideea achiziționării de elicoptere rusești mai ieftine, din cauza sancțiunilor SUA asupra exporturilor de armament rusesc, a anunțat Delfin Lorenzana, ministrul filipinez al Apărării.

Filipine refuză achiziția de elicoptere militare mai ieftine din Rusia

Inițial, filipinezii au convenit să cumpere 16 elicoptere Bell 412 din Canada, dar, în februarie, acordul a fost anulat din cauza temerii guvernului de la Ottawa că elicopterele ar putea fi folosite pentru lupta împotriva insurgenților, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

După aceasta, Filipine a luat în considerare achiziționarea unui număr de aparate de la alți producători, inclusiv elicoptere S-70 Black Hawk, produse de Sikorsky Aircraft, elicoptere Mi-171 din Rusia, Surion din Coreea de Sud și Agusta Westland AW139 de fabricație anglo-italiană.

Ministrul filipinez al apărării a declarat că contractul pentru achiziționarea a 16 elicoptere Black Hawk va fi încheiat la începutul anului 2019, deși prețul oferit de Rusia a fost unul dintre cele mai scăzute.

„Dar plata pentru acestea (elicopterele rusești – n.r.) este foarte dificilă din cauza sancțiunilor SUA”, a declarat Lorenzana reporterilor.

S-70 Black Hawk este un elicopter multi-rol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării