684
0
Fiica președintelui Uzbekistanului a decis să fugă din țara
684
0

Fiica mai mare a președintelui Uzbekistanului Gulnara Karimova a decis să părăsească țara, a declarat pentru agenția "Interfax" în condiții de anonimat managerul companiei Terra group.

Jurnaliștii asociază aceste evenimente cu conflictul de familie, care s-ar fi produs la sfîrșitul lunii octombrie.

"Am aflat că Gulnara Karimova vrea să plece din țară", - a spus interlocutorul agenției. Cu toate acestea, el nu a putut numi țara în care ea intenționează să plece.

Această informație nu este încă confirmată oficial.

O sursă în cadrul organelor de forță a informat că în ultimul timp în multe firme și organizații obștești controlate de fiica președintelui uzbec au fost depistate încălcări grave ale legii, iar o parte din angajații lor după aceasta au fugit din țară.

Jurnaliștii asociază aceste evenimente cu conflictul de familie, care s-ar fi produs la sfîrșitul lunii octombrie. Gulnara, căreia mulți i-au prezis statutul de succesoare a președintelui Islam Karimov, a început să publice în Tweeter informații compromițătoare la adresa mamei și surorii sale. În plus, fiica președintelui a adresat critici dure forțelor de securitate locale, acuzîndu-le de abuz de putere.

Ulterior, în Uzbekistan a fost sistată activitatea posturilor de televiziune și de radio controlate de Karimova, iar unele persoane din anturajul său au fost arestate sau au părăsit țara. Printre cei reținuți a fost și Rustam Madumarov, pe care mass-media din Uzbekistan îl numește soțul civil al Gulnarei Karimova. Comentînd reținerea acestuia, fiica presedintelui a declarat că serviciile speciale încearcă să o forțeze să tacă sau să părăsească țara.

Karimova este angajată în activități sociale, conduce fonduri de caritate, ea este, de asemenea, cunoscută ca interpretă pop, care evoluează sub pseudonimul Googoosha. În trecut fiica presedintelui a lucrat în serviciul diplomatic, dar recent a fost lipsită de statutul diplomatic.

Citește și
article image
Fiica lui Șor și Jasmin, filmată cum recită o poezie...
0
655
article image
Uzbekistan: Regiunea Mării Aral vrea să devină o...
0
185
article image
Boala dezvoltată de o tânără violată în repetate rânduri...
0
1055
article image
O americancă și-a împușcat fiica venită mai devreme acasă
0
1485