main logo
8245

Fetiţă de 6 ani, ucisă de un ATV Buggy răsturnat. Mama: Vreau dreptate

O mamă sfâșiată de durere cere să se facă dreptate, după ce fiica ei de șase ani a fost ucisă tragic atunci când un ATV Buggy în care se afla împreună cu alți șase copii s-a răsturnat.

Fetiţă de 6 ani, ucisă de un ATV Buggy răsturnat. Mama: Vreau dreptate

Scott și Yana Stevens au mers în vizită la ferma unor prieteni de familie sâmbătă, în zona rurală din Victoria, Australia împreună cu fiica lor, Olivia, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

La un moment dat, cea mică a fost invitată să urce în ATV-ul cu patru locuri pentru un traseu off-road, alături de alţii copii, toţi cu vârste sub 10 ani.

Mama fetei omorâte: "Nu știu dacă vom mai fi la fel vreodată"

Şoferul autovehiculului a pierdut controlul, moment în care buggy-ul s-a rostogolit şi a lovit un padoc de la ferma Rosedale. Incidentul a avut loc în jurul orei 16:00.

Olivia a fost transportată în stare critică la spital, dar în ciuda eforturilor depuse de medici copila a murit câteva ore mai târziu.

„Întreaga familie este spulberată. Nu știu dacă vom mai fi la fel vreodată. Casa este pustie fără ea... Vreau dreptate”, a declarat Yana Stevens, potrivit Daily Mail.

Mama Oliviei, care a emigrat în Australia din Europa de Est, și soțul ei sunt o familie tânără, binecunoscută în regiunea Gippsland, care conduce un cabinet stomatologic.

Tragedia a lăsat întreaga comunitate în stare de şoc, profesoara de gimnastică a fetei, Regan McDonald, descriind-o pe micuţă ca fiind prietenoasă, deschisă, curioasă.

„Avea o inimă foarte bună şi era mereu curioasă, dispusă să încerce orice. Avea cel mai drăguţ râs şi spunea câteva glume foarte bune. A fost sfâşietor să aud că nu a supravieţuit”, a spus doamna McDonald.

Șoferul buggy-ului, Damien Gibson, în vârstă de 33 de ani, a avut înfăţişarea luni la Curtea Magistraturii din Sale, prin intermediul unei platforme video, apărând cu brațul bandajat, încă rănit după accident.

Şi tânărul este, de asemenea, o figură cunoscută în regiunea Gippsland, fiind director general al companiei de îngrășăminte Gibson's Groundspread.

Gibson a fost acuzat de omor din culpă şi conducere în condiţii periculoase, conduită nepotrivită care poate pune viaţa altor persoane în pericol şi imprudenţă de detectivii Unității de Investigare a Coliziunilor Majore din localitate.

„Este destul de tragic într-o comunitate mică să ai familii implicate într-un astfel de incident. Aceste vehicule nu sunt jucării și pot fi o armă letală. Ne vom uita la ce măsuri de siguranță, în ceea ce privește centurile de siguranță și căști de protecţie, care au fost puse în aplicare, și modul în care vehiculul a fost condus.

Încă investigăm circumstanțele cu privire la motivul pentru care atât de mulți copii se aflau pe acel vehicul”, a declarat sergentul detectiv Roz Wilson, menţionând că ancheta este încă în curs.

Zeci de mesaje de adio pentru fetiţă; comunitatea este în stare de şoc

Comisarul adjunct al poliției din Victoria, Glenn Weir, a declarat că accidentul, unul dintre multele coliziuni fatale care au avut loc în weekend în ţară, a zdruncinat întreaga comunitate.

„Fiecare dintre aceste vieți pierdute ar fi putut fi evitate. Toate acele familii vor fi schimbate pentru totdeauna. Aceste mici comunități sunt extrem de afectate”, a spus Asst Comm Weir.

Zeci de oameni au adus omagii fetiţei pe reţelele de socializare, duminică.

„Nu am cuvinte, îmbrăţişez întreaga familie. Îmi pare atât de rău!”

„O fetiţă atât de preţioasă, ce destin tragic!”

„Odihnă veşnică, o veste îngrozitoare pentru familie şi apropiaţi!”, au fost doar câteva dintre mesajele lăsate de oameni.

Tânărul vinovat de producerea accidentului urmează să se prezinte în instanţă în ianuarie pentru a auzi verdictul juraţilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării