main logo
2661

Feribot, cuprins de flăcări în Marea Ionică: 3 moldoveni erau la bord

La bordul feribotului, cuprins de flăcări, în Marea Ionică, la nord de insula Corfu, se aflau şi trei moldoveni care au şi cetăţenie română.

Feribot, cuprins de flăcări în Marea Ionică: 3 moldoveni erau la bord

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

El a precizat că moldovenii aflaţi pe feribot nu au fost răniţi.

Ambasada Moldovei la Atena a luat legătura cu autorităţile elene pentru a oferi tot suportul consular cetăţenilor noştri. 

Presa de la București scrie că pe feribot se aflau 29 de români.

”La două ore după ce a plecat a fost semnalat incendiul. Sunt 29 de persoane, 29 de români care se aflau la bordul navei.”

Majoritatea oamenilor au fost evacuați cu ajutorul bărcilor de salvare.

”Au venit şi au spus că a luat foc, ne-au scos afară, ne-au dat vestele de salvare şi am văzut fumul. De acolo am înţeles că nu e o glumă.”

Potrivit primelor informații, flăcările au izbucnit în unul dintre garajele navei, în care erau transportate camioane. Inițial, personalul și o parte a pasagerilor au încercat să stingă focul cu stingătoarele din dotare. Căpitanul a dat comanda de evacuare după ce a înțeles că nava nu mai poate fi salvată.

”Ne-au ţinut 20 de minute, jumătate de oră să ne pună în ordine pe acolo, să vadă care-i treaba, au zis că poate reuşesc să stingă focul dar n-au reuşit.”

Autorităţile elene au trimis în zonă mai multe bărci pentru operaţiunea de evacuare a oamenilor. Potrivit presei din Grecia, vasul plecase din portul Igumeniţa şi se îndrepta spre oraşul italian Brindisi. Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele izbucnirii flăcărilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării