main logo
373

Femeile din Berlin au reducere la transportul în comun. Motivul

Femeile din Berlin au reducere la biletele pentru transport în comun, pentru a compensa diferenţele de salarizare dintre genuri.

Femeile din Berlin au reducere la transportul în comun. MotivulFemeile din Berlin au reducere la transportul în comun. Motivul

Anunţul a fost făcut imediat după ce autorităţile locale au desemnat Ziua Internaţională a Femeii - 8 martie - ca sărbătoare publică, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Femeile vor putea să meargă cu metroul, tramvaiul şi autobuzul cu bilete care vor avea o reducere de 21% în luna martie, pentru a ilustra diferenţele de salarizare dintre acestea şi bărbaţi, au explicat reprezentanţii companiei de transport în comun.

Aşa numitul "Frauenticket" (bilet pentru femeie) va fi disponibil la automatele din Berlin pe 18 martie şi vor fi valabile pâna la ora 03.00 dimineaţa a zilei următoare. Reducerea se va aplica biletelor valabile pentru o zi pentru zonele A şi B din oraş, schimbând preţul de la 7 euro la 5,50 euro.

Diferenţele salariale dintre bărbaţi şi femei în Germania sunt considerate printre cele mai mari din Uniunea Europeană, numai Estonia şi Cehia fiind înregistrate cu o discriminare mai accentuată în acest sens între cele două sexe, potrivit datelor Eurostat din 2017.

Reprezentanţii BVG au spus că îşi cer scuze oricărui bărbat care se simte discriminat de această măsură, dar, "pe de altă parte, cine îşi cere scuze femeilor care câştigă, în medie, cu 21% mai puţin decât bărbaţii din aceleaşi posturi?".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării