main logo
741

Femeie, obligată de instanță să achite chiria pentru pisică

O femeie din Rusia a fost obligată de instanță să achite, suplimentar pentru chiria locuinței, 70 de mii de ruble din cauza pisicii cu care a împărțit casa.

Femeie, obligată de instanță să achite chiria pentru pisică

Proprietara locuinței a oferit-o în chirie în ianuarie 2018 pentru un termen de șase luni. După ce a venit să ridice plata pentru prima lună de chirie, proprietara a constatat că în apartament persistă un miros înțepător, iar tapetele din hol și bucătărie au fost zgâriate, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Chiriașa a promis să repare prejudiciile, însă la următoarea vizită, proprietara a depistat aceleași probleme.

Ulterior, chiriașa a informat proprietara despre rezilierea contractului de arendă și a părăsit apartamentul fără a achita pentru prejudiciile aduse de pisică.

Proprietara locuinței s-a adresat în judecată pentru încasarea prejudiciilor materiale, indicând că starea apartamentului a fost afectată considerabil de fosta chiriașă.

În bucătărie, în cameră și în hol au fost deteriorate tapetele, ușile de la bucătărie, baie și cameră au fost zgâriate, linoleumul a fost rupt. Expertul a estimat prejudiciile la 69.878 ruble. Chiriașa nu a susținut acțiunea, deși a confirmat instanței că a locuit în apartamentul reclamantei împreună cu pisica ei.

După examinarea cauzei, instanța a indicat că, în conformitate cu contractul încheiat între reclamantă și pârâtă, chiriașa a fost obligată să utilizeze obiectul contractului (apartamentul) numai pentru propriul trai, să-l păstreze curat, să asigure securitatea și să-l mențină în stare bună.

Instanța a concluzionat că prejudiciile constatate de expert au fost provocate pe parcursul închirierii locuinței de către pârâtă. Pretențiile reclamantei au fost acceptate în întregime: chiriașa trebuie să achite prejudicii materiale de 69.878 ruble, precum și 7.000 de ruble pentru serviciile evaluatorului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării