main logo
501

Femeie de 57 de ani, arestată pentru uciderea jurnalistei din Irlanda de Nord

O femeie de 57 de ani a fost arestată pentru uciderea jurnalistei Lyra McKee în timpul protestelor de săptămâna trecută, a anunțat poliția britanică.

Femeie, arestată pentru uciderea jurnalistei din Irlanda de Nord

Potrivit autorităților, „echipa de anchetatori a arestat o femeie de 57 de ani în temeiul Legii terorismului în legătură cu uciderea lui Lyra McKee”, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Anunțul privind arestarea femeii vine la câteva ore după ce New IRA, o grupare extremistă irlandeză, a admis că este responsabilă pentru uciderea jurnalistei. 

Într-o declarație dată pentru Irish News, gruparea a recunoscut uciderea tinerei și a cerut „scuze sincere” familiei și prietenilor săi. 

Jurnalista de 29 de ani a murit după ce a fost împușcată în timp ce se afla lângă o mașină de poliție care a fost ținta unor tiruri de armă în timpul protestelor din orașul Londonderry. 

Declarația New IRA vine după ce partidul politic republican, Saoradh – sprijinit de New IRA – a încercat anterior să justifice folosirea violenței în timpul protestelor de joi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării