main logo
449

Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă încep să scadă

Febra COVID şi spitalizările de urgenţă au ajuns la apogeu în China, iar numărul pacienţilor COVID spitalizaţi continuă să scadă, a declarat sâmbătă un oficial chinez din domeniul sănătăţii, citat de Reuters.

Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă încep să scadăFoto: mediafax.ro

La nivel naţional, „numărul de vizitatori ai clinicilor de febră se află în general pe o tendinţă de scădere după ce a atins un vârf, atât în oraşe, cât şi în zonele rurale”, a declarat Jiao Yahui, un oficial din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Jiao a precizat că numărul pacienţilor care au primit tratament de urgenţă este, de asemenea, în scădere, iar proporţia pacienţilor care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 este, de asemenea, în continuă scădere.

Numărul de cazuri grave a atins, de asemenea, un vârf, a adăugat ea, deşi a rămas la un nivel ridicat, iar pacienţii au fost în majoritate vârstnici.

Wen Daxiang, un oficial al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că China va consolida monitorizarea şi gestionarea sănătăţii populaţiei cu risc ridicat.

El a adăugat că China va consolida aprovizionarea cu medicamente şi echipamente medicale şi va intensifica formarea lucrătorilor medicali de bază pentru a combate COVID în regiunile rurale.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării