main logo
509

FBI a ridicat documente secrete din casa fostului vicepreședinte al SUA Mike Pence

Un avocat al fostului vicepreședinte american Mike Pence a descoperit un teanc de documente marcate ca fiind secrete la casa lui Pence din Indiana, săptămâna trecută. Acesta a predat documentele FBI, au declarat mai multe surse familiare cu această chestiune.

FBI a ridicat documente secrete din casa lui Mike Pence

FBI și Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție au lansat o analiză privind documentele și cum au ajuns în casa lui Pence din Indiana, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Documentele secrete au fost descoperite la noua casă a lui Pence din Carmel, Indiana, de către un avocat de-al lui Pence, în ajunul revelațiilor privind materialele secrete descoperite în biroul privat și reședința președintelui Joe Biden, au spus sursele CNN. Descoperirea vine după ce Pence a spus în mod repetat că nu are niciun document secret în posesia sa.

Nu este încă clar despre ce sunt documentele sau nivelul lor de clasificare. Echipa lui Pence plănuiește să informeze marți Congresul SUA.

Pence l-a pus pe avocatul său să caute în casă iar acesta din urmă a început săptămâna trecută să se uite prin patru cutii depozitate în reședința fostului vicepreședinte. Avocatul a găsit un număr mic de documente cu marcajul secret, spun sursele CNN.

Avocatul lui Pence a alertat imediat Arhivele Naționale, potrivit surselor. La rândul lor, Arhivele au informat Departamentul de Justiție.

Un avocat de-al lui Pence a declarat pentru CNN că FBI a cerut să fie ridicate documentele cu marcajul „secret” în acea seară, iar Pence a fost de acord. Agenți de la biroul FBI din Indianapolis au preluat documentele de la casa lui Pence, a spus avocatul.

Luni, echipa juridică a lui Pence a dus cutiile înapoi la Washington, DC, și le-a înmânat Arhivelor pentru a fi analizate și celelalte materiale, în concordanță cu Legea Registrelor Prezidențiale.

Într-o scrisoare adresată Arhivelor Naționale și obținută de CNN, reprezentantul lui Pence la Arhive, Greg Jacob, a scris că „un număr mic de documente cu marcajul secret” au fost din neatenție puse în cutii și transportate la casa vicepreședintelui.

De asemenea, a fost percheziționat și biroul lui Pence din Washington, DC, a mai spus avocatul său, dar nu au mai fost găsite documente supuse controlului acelui act legislativ.

Informațiile despre Pence vin în contextul în care consilieri speciali investighează gestionarea documentelor secrete atât de către Biden cât și de fostul președinte Donald Trump. Descoperirile vin și în mijlocul speculațiilor că Pence se pregătește să intre în cursa internă a partidului Republican pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2024.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării