main logo
392

FAZ: Rușii au plătit un avion privat pentru politicienii partidului german AfD

Rusia a finanțat în februarie 2017 călătoria la Moscova a trei deputați ai Alternativei pentru Germania (Alternative für Deutschland / AfD), dezvăluie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Rușii au plătit un avion privat pentru politicienii unui partid german

Acest fapt a fost confirmat de doi dintre participanții la călătorie, deputatul Parlamentului European, Marcus Pretzell și președintele Comitetului constituțional AfD, Julian Flak. Un al treilea participant la excursie, fosta șefa AfD, Frauke Petry, nu a comentat informația.

După cum reiese din investigația efectuată de FAZ, zborul cu avionul privat a costat aproximativ 25.000 de euro. Potrivit lui Pretzell și a lui Flak, costurile au fost suportate de partea rusă, transmite Ştiri.md cu referire paginaderusia.ro.

Potrivit lui Pretzell, călătoria delegației la Moscova nu a fost sarcină de partid. Cu toate acestea, în conformitate cu legea privind statutul partidelor politice, dacă plata zborului va fi catalogata ca venit, se va putea acuza AfD de finanțare ilegală din străinătate, notează FAZ.

Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, Norbert Rettgen, a cerut expicații din partea AfD.

Deputatul din partidul „verzilor“, Omid Nouripour, susțin ca Rusia sprijină dreapta populistă în toată Europa, „dar acesta este primul caz în care legătura cu AfD, care anterior era doar ipotetica, poate fi dovedita. Este neplăcut și șocant, – a spus politicianul – Astfel, AfD este mâna lungă a lui Putin în parlamentul german”.

Președintele AfD, Alexander Gauland, a criticat comportamentul delegației și a promis că va efectua cea mai rapidă investigație a incidentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării