main logo
936

Favoritul la alegerile din Ucraina, acuzat că ascunde o parte de avere

Cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Ucraina, un portal de investigație relatează că cel mai popular candidat, actorul Vlodimir Zelenski, are în Italia o vilă cu 15 camere, pe care nu a inclus-o în declarația de avere.

Favoritul la alegerile din Ucraina, acuzat că ascunde o parte de avere

Într-o reacție pe Instagram, actorul și omul de afaceri devenit politician scrie că ar fi o știre „falsă” cu scopul de a-l discredita, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org.

În vârstă de 41 de ani, Zelenski se prezintă drept candidat anti-sistem și este creditat de sondaje cu șansele cele mai mari de a câștiga primul tur al prezidențialelor din 31 martie. 

Portalul Slidtsvo.Info, scrie că Zelenski și-ar fi cumpărat vila de 600 metri pătrați cu 3.8 milioane de euro în 2017, într-o regiune din Toscana, unde au vile mulți oligarhi ruși, supranumită din această cauză „suburbia Moscovei”. Vila ar fi fost înscrisă pe numele soției sale.

Zelenski câștigă milioane cu un show televizat în care joacă rolul unui învățător care devine președinte. A trecut în declarația de avere alte patru apartamente în Kiev, o casă la țară în apropierea capitalei ucrainene, câte un apartament în Ialta, Crimeea, și în Marea Britanie.

Un recent sondaj de opinie sugerează că Zelenski poate obține duminică aproape 28% din voturi, întrecându-i net pe președintele în exercițiu Petro Poroșenko și pe fosta prim-ministră Iulia Timoșenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării